Koenig & Bauer și Durst au încheiat un parteneriat strategic pentru imprimarea digitală a ambalajelor

09 Ian 2019

Koenig & Bauer - producător de echipamente de tipar offset și digital în coală, precum și de sisteme de finisare și tipar flexografic – și Durst – furnizor de tehnologii avansate de producție digitală – au semnat o scrisoare de intenție pentru a pune bazele unei companii mixte cu sediul în Germania. Aceasta va fi responsabilă pentru dezvoltarea, integrarea, fabricarea și distribuția pe plan mondial a echipamentelor digitale care imprimă într-o singură trecere cu cerneluri pe bază de apă, utilizate pentru ambalajele din carton pliabil și carton ondulat.

Cerneala și serviciile de mentenanță aferente imprimantelor comercializate de fiecare dintre cele două companii prin intermediul rețelelor globale de distribuție urmează să fie gestionate tot de compania mixtă.

O primă provocare pentru noua firmă este fabricarea echipamentului digital VariJET pentru printarea cutiillor pliabile din carton, care va fi demarată la timp pentru drupa 2020.

 

VariJET

 

Claus Bolza-Schünemann, CEO Koenig & Bauer: " Durst este un partener ideal datorită cunoștințelor vaste în materie de soluții inkjet de înaltă calitate. Ca pionier al tiparului digital, compania dezvoltă aplicații inkjet de peste 25 de ani și se bucură de succes în special în segmentul produselor din ceramică, materiale textile și carton ondulat."

 

Claus Bolza-Schünemann, Koenig & Bauer

 

Christoph Gamper, CEO Durst a adăugat: " Parteneriatul cu Koenig & Bauer deschide noi perspective, deoarece prin combinarea know-how-ului putem dezvolta și oferi linii de producție complet automatizate, contribuind astfel la transformarea industriei de ambalaje din carton pliabil și ondulat."

 

Christoph Gamper, Durst