KHS câștigă premiul pentru ambalaje ecologice cu Nature MultiPack™

20 Dec 2018

La ediția din acest an a epoziției FachPack, dedicată industriei ambalajelor și organizată în Germania la Nürnberg Messe între 25 și 27 septembrie, grupul KHS - unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de ambalare pentru băuturi, alimente și produse nealimentare - a obținut premiul Green Star Packaging Award pentru sistemul său inovativ de ambalare. Premiul este oferit celor mai ecologice soluții de ambalare și reciclare.

Nature MultiPack™ îmbină inovația și sustenabilitatea prin faptul că ține cutiile de băutură carbogazoasă laolaltă prin intermediul unor picături de adeziv.

Sistemul de ambalare comercializat de NMP Systems, o filială a KHS GmbH, grupează recipientele într-un bax stabil datorită adezivului, eliminând utilizarea foliei termocontractibile.

Noul ambalaj a fost conceput astfel încât să reziste logisticii transportului și manevrării la raft, permițând consumatorului să separe cu ușurință cutiile din bax.

În comparație cu recipientele ambalate tradițional în folie termocontractibilă, Nature MultiPack™ este o soluție ce reduce cu până la 85 % costurile cu materialele de ambalare și cu 67% consumul de energie în timpul producției.