O metodă de imprimare mai puțin cunoscută: magnetografia

vizualizari: 157
07 Feb 2019

Magnetografia este o metodă de imprimare a literelor, numerelor și a altor imagini pe hârtie obișnuită folosind toner magnetic. Imprimarea prin magnetografie se realizează utilizând un mediu intermediar de înregistrare magnetică.

În unele dispozitive, mediul intermediar este un tambur magnetic de-a lungul căruia sunt amplasate capetele magnetice de înregistrare, rola de contact, unitatea de curățare și capul de ștergere.

Tamburul magnetic se învârte regulat în timpul ciclului operațional al dispozitivului. În stratul magnetic al tamburului este produsă o imagine sub forma unui mozaic de imprimeuri separate, generate de capetele magnetice de înregistrare.

Particulele de toner magnetic sunt atrase de porțiunile magnetizate ale suprafeței tamburului, formând o imagine vizibilă a simbolurilor înregistrate. La contactul cu hârtia, tonerul magnetic se lipește de suprafața acesteia.

Imprimeurile rezultate sunt fixate prin presarea particulelor de pulbere în suprafața hârtiei cu ajutorul unor role. Pentru a obține o mai bună aderență, tonerul magnetic este acoperit cu o rășină termoplastică, iar rolele sunt încălzite.

Pe măsură ce hârtia trece printre role, rășina se topește și lipește practic particulele de toner magnetic de suprafața hârtiei. Orice urmă de pulbere rămasă pe tambur după ce imaginea a fost transferată pe hârtie este îndepărtată de unitatea de curățare prin intermediul unor perii din blană și a unui curent de aer. Imaginea este ștearsă apoi de capul magnetic de ștergere, iar tamburul este pregătit pentru o nouă înregistrare.

 

 

În cazul în care sunt necesare mai multe copii, imaginile nu sunt șterse și procesul de imprimare poate fi repetat.

Dimensiunea minimă a unei imaginii realizate prin metoda magnetografiei este de 2×3 mm, iar viteza de imprimare este de obicei de 6 000 de linii pe minut, însă poate fi mărită considerabil.

Magnetografia este utilizată în principal la imprimarea datelor variabile precum codurile de bare.

 

 

De Simona Cusă

Inapoi