Sefar – de la fir la produs finit

vizualizari: 232
10 Sep 2018

Sefar AG este compania elvețiană cu o tradiție de 187 de ani în realizarea țesăturilor pentru serigrafie și a țesăturilor filtrante pentru diverse aplicații. De asemenea, produce adezivi, ustensile pentru îndepărtarea țesăturii și sisteme de întindere. Aceasta oferă soluții pentru orice etapă care vizează procedeul de separare sau de filtrare dintr-un mediu lichid

 

 

Grupul Sefar este unul dintre cei mai importanți producători de țesături monofilament de înaltă precizie pentru serigrafie, filtrare, morărit, arhitectură. Istoria Sefar datează din 1830, când Pierre Antoine Dufour a pus bazele companiei. Sediul se află în localitatea Thal din Elveția, la 100 km de Zürich. Compania are filiale și centre de producție în 26 de țări din întreaga lume și aproximativ 2 100 de angajați. De asemenea, deține țesătorii în Elveția, România și Thailanda.

Fabrica din România este localizată în Sighişoara și a fost deschisă acum aproximativ 5 ani. Acolo se produc în primul rând ţesături pentru filtrare industrială. Practic, se produce firul propriu-zis din care se realizează mai departe aceste ţesături marca Sefar, apoi se confecționează produsele finite – precum filtrele pentru diverse aplicaţii: medicină, industria aerospaţială, morărit şi panificaţie, segmentul de producţie a zahărului, a sucurilor naturale, industria farmaceutică, filtrarea emulsiilor de răcire şi ungere pentru uzinaj mecanic. Aceste țesături pot fi utilizate la orice tip de echipament care prezintă elemente filtrante, mai puţin filtrele de aer. Sefar oferă soluții pentru orice etapă care vizează procedeul de separare sau de filtrare dintr-un mediu lichid.

În funcţie de aplicaţie, filtrele se realizează fie în România, fie în Franța, Germania, Spania sau Olanda.

Sefar oferă clientului produse care se pretează multor domenii de aplicabilitate. Din informațiile obținute de la clienți se poate modifica orice detaliu în realizarea filtrului, de la selecția propriu-zisă a polimerului până la produsul finit. Ceilalți producători achiziționează țesătura de la alți furnizori și se ocupă exclusiv de etapa de confecționare.

 

  Standul Sefar AG de la FESPA 2017

 

 

Materiile prime utilizate la realizarea acestor țesături sunt polimerii, cum ar fi polipropilena, care este cel mai versatil, uzual și ieftin material, până la produse speciale cum ar fi teflonul și kevlarul. În funcție de aplicație, se folosesc și procese specifice pentru confecționare, cum ar fi sudura ultrasonică, sudura termică și inscripționarea ultrasonică - folosită doar în cazul țesăturilor pentru industria farmaceutică.

Sefar a realizat anul trecut un parteneriat cu firma Grünig, care produce echipamente pentru spălarea, întinderea și emulsionarea ecranelor serigrafice. Împreună promovează dispozitivul creat de Grünig pentru întinderea și lipirea țesăturii pe cadru - G-Stretch 275 UV Bond LED - iar Sefar furnizează țesătura respectivă, care este una pre-emulsionată.

Portofoliul Sefar include și adezivi, ustensile pentru întinderea sau îndepărtarea țesăturii și sisteme de întindere.

Sefar nu este un simplu vânzător de produse, ci este un furnizor care oferă o soluție completă în funcție de caracteristicile pe care clientul le cere. Este singurul producător din domeniu care înțelege pe deplin procesul de imprimare și totodată de filtrare și confecționare a sitei serigrafice.

www.sefar.com

 

De Simona Cusă

Inapoi