HandTop – fiabilitatea chineză în materie de printere UV large format

vizualizari: 231
12 Sep 2018

În doar 8 ani de la înființare, compania chineză HandTop a devenit lider în soluțiile de imprimare pe piața asiatică și numărul 3 în SUA. Cooperarea strânsă cu cei peste 20 de distribuitori la nivel mondial a consolidat rețeaua de servicii a producătorului, care include numeroase centre de service și asigurarea pieselor de schimb și a întreținerii mașinilor de tipar.
Expoziția C!PRINT de la Lyon - desfășurată între 6 și 8 februarie 2018 - a oferit furnizorului chinez ocazia de a le propune în special clienților din Europa o serie de soluții de imprimare și finisare de ultimă generație. Amplasat în centrul pavilionului expozițional, standul HandTop a găzduit 3 sisteme de imprimare și unul pentru decupare, care pe toată durata expoziției au relevat standardul ridicat în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea printerelor din Shenzhen.
Amabilitatea și profesionalismul prin care Directorul General al filialei franceze HandTop - domnul Nicolas Masson – a răspuns întrebărilor noastre ne-a oferit o imagine de ansamblu asupra performanțelor impresionante ale echipamentelor din portofoliul multinaționalei chineze

 

  Imprimanta flatbed HT 2512 UV

 

Reporter AFP: În ce an a fost înființată compania dumneavoastră?

Nicolas Masson, Director General al filialei franceze HandTop: HandTop Franța s-a înființat anul trecut în Louveciennes și este o filială a HandTop International, lider în soluțiile de imprimare pe piața asiatică și numărul 3 în SUA. Compania mamă a fost fondată în 2010 pentru a acoperi cererea de echipamente de tipar UV în format mare din Asia și are sediul la Shenzhen, în Taphuayuan Technology Innovation Park - o zonă industrială aflată în centrul polului tehnologic. Aceasta există de peste 10 ani, însă inițial a fost furnizor pentru Seiko, apoi s-a dezvoltat individual investind în fiecare sector de profil și astfel s-a extins la nivel internațional. Concret, în 2012 a fost creată compania Homer International - specializată în echipamente de mare format pentru imprimarea materialelor textile, iar în 2014 a apărut pe piață compania CNTop International, care oferă soluții complete de imprimare digitală destinate preponderent produselor textile.

AFP: Câți angajați lucrează pentru HandTop?

N.M.: Compania are peste 600 de angajați, cărora le este asigurată și formarea profesională.

AFP: Care sunt principalele atuuri ale producătorului chinez?

N.M.: Tehnologia se află în centrul tuturor operațiunilor noastre, ca și corporație. Suntem o companie responsabilă ce are la bază toate valorile esențiale pentru comunicarea și cooperarea cu partenerii noștri. Produsele noastre sunt certificate CE și FCC, fiind în conformitate cu specificațiile Uniunii Europene. HandTop acordă o importanță deosebită tehnologiei de fabricare, calității echipamentelor, imaginii brand-ului și dezvoltării canalelor de distribuție. În plus, clienții noștri beneficiază de numeroase centre de service.

AFP: Prin ce se deosebesc echipamentele realizate de compania pe care o reprezentați?

N.M.: HandTop are un standard ridicat în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea echipamentelor de tipar UV pe care le dezvoltă. Avem o colaborare de tip OEM ( n.r.: Original Equipment Manufacturer) cu Ricoh și Kyocera. Prin urmare, echipamentele pot fi dotate cu capete de imprimare Ricoh Gen5 sau Kyocera și, de asemenea, pot avea lămpi cu mercur sau LED.
Pe lângă un design ergonomic, utilajele noastre au o mulțime de caracteristici deosebite care permit detectarea automată a grosimii suportului și alinierea precisă și consecventă a materialelor rigide. De asemenea, sistemul special anti-coliziune asigură securizarea capetelor de imprimare, în timp ce lămpile UV au 3 parametri de reglare. Suprafața de lucru a imprimantelor flatbed este echipată cu un sistem de aspirație multizonală reversibilă. Echipamentele imprimă în sistemul CMYK + alb + lac și sunt echipate în plus cu un sistem de siguranță contra presiunii negative care poate fi eliberată în urma întreruperilor accidentale din timpul ciclurilor de producție. Există și un rezervor de cerneală auxiliar care se activează în momentul în care cel principal se defectează.
Sistemele de control și management ale echipamentelor noastre sunt dezvoltate și fabricate independent. Produsele noastre utilizează un sistem de transmisie prin fibră optică pentru o precizie ridicată a culorilor.
Transportorul fiecăruia dintre echipamente este inspectat cu atenție printr-un test de rigiditate proiectat pentru a menține toleranța de deplasare la 0,2 mm pe parcursul celor 4 ore de testare. Aceste proceduri garantează livrarea unor produse eficiente.

AFP: Ce tipuri de echipamente prezentați la C!PRINT?

N.M.: Anul acesta am decis să le prezentăm vizitatorilor 3 sisteme de imprimare și unul pentru decupare.
Este vorba despre imprimanta flatbed HT 2512 UV, care imprimă CMYK + alb + lac dintr-o singură trecere pe suporturi rigide cu lățimea de 2,5 m și până la 10 cm grosime. Printerele flatbed pot avea următoarele dimensiuni: 160x100 cm, 250x122 cm, 320x160 cm și 305x205 cm.

Echipamentul hibrid HT 1600 face posibilă redarea imaginilor la claritate fotografică pe suporturi flexibile și rigide cu o grosime maximă de 5 cm. Printerele hibride pot avea o lățime de 160, 250 sau 320 cm.

HT 3200-UV LED RTR e o imprimantă roll-to-roll pentru formate de mari dimensiuni, începând de la 1,6 m până la 3,2 m lățime. Imprimantele roll-to-roll pot avea 320 și 500 cm lățime.
Datorită calității și preciziei capetelor de imprimare, echipamentele pot atinge o viteză de imprimare de până la 100 m²/oră.

Nu în ultimul rând, cel de-al patrulea echipament prezentat în cadrul standului este cutterul digital Omnicut CB06 1311, care permite decuparea precisă, rapidă și sigură atât a suporturilor rigide cât și a celor flexibile. De asemenea este dotat cu o cameră foto și în funcție de modulele cu care este configurat, utilajul poate să taie, să frezeze, să preseze.

 

  Omnicut CB06 1311

 

AFP: Pe ce perioadă asigurați garanția mașinilor?

N.M.: Garanția este oferită pe o perioadă de un an și include piese de schimb și întreținere.

AFP: Vă interesează colaborarea cu firmele din România ?

N.M.: Desigur, orice colaborare este bine-venită și dorim să fim contactați de firmele interesate prin intermediul distribuitorului HandTop în România, respectiv Mons Medius Investments.

AFP: Care sunt țările de unde primiți cel mai des solicitări pentru utilajele pe care le produceți?

N.M.: Compania exportă echipamentele de tipar în peste 100 de țări, în special în SUA, Canada, Brazilia, Olanda, Elveția, Germania, Spania, Polonia, Rusia, Ucraina, Turcia, Emiratele Arabe Unite, India, Malaezia, Indonezia, Australia, Africa de Sud etc. Am instalat deja 80 de mașini doar în Franța. Fiabilitatea sistemului nostru de logistică este rezultatul cooperării strânse cu o serie de companii aeriene și maritime, iar parteneriatele cu cei peste 20 de distribuitori la nivel mondial ne permit consolidarea rețelei noastre de servicii.

AFP: Vă mulțumesc pentru interviul acordat.

www.handtopuv.com

 

De Simona Cusă

Inapoi