Primele ambalaje reciclabile pentru batoanele vegane

vizualizari: 41
02 Aug 2019

Nestlé a lansat în premieră un ambalaj reciclabil care poate fi utilizat pe o linie de ambalare în flux continuu. Gama YES! de batoane vegane a devenit astfel primul brand care utilizează ambalaje din hârtie cretată, ce provine din surse regenerabile și se poate degrada în mediul marin în termen de șase luni.

Pentru procesul de ambalare în flux continuu cu sigilare la rece se utilizau până acum doar folii laminate. Experții din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare din York al companiei au avut misiunea grea de a crea noul material și a-l adapta echipamentelor deja existente în doar 10 luni, asigurându-se în același timp că batoanele sunt menținute în condiții perfecte în timpul ambalării, transportului și depozitării.

Hârtia cretată a început să fie utilizată la ambalarea batoanelor vegane cu fructe și nuci din gama YES! încă din luna iunie, produsele având un termen de valabilitate garantat de nouă luni. Ambalajul vine inscripționat cu mențiunea "produs ambalat cu atenție în hârtie", fabricarea acestuia făcând parte din angajamentul pe care Nestlé și l-a asumat anul trecut de a utiliza doar ambalaje reciclabile sau reutilizabile până în 2025.

 

Sursa: www.nestle.com

Inapoi