Noua inițiativă globală de reducere a deșeurilor din plastic

vizualizari: 201
11 Dec 2018

 

Angajamentul global al noii economii în domeniul plasticului - The New Plastics Economy Global Commitment - a fost semnat de peste 250 de companii, guverne și alte organizații din întreaga lume, cu ocazia Conferinței pentru Oceanul Nostru (Our Ocean Conference) din Bali, Indonezia. Noua inițiativă este condusă de Fundația Ellen MacArthur în colaborare cu ONU.

Prin acest document se dorește crearea unui “nou standard” pentru ambalajele din plastic, care să deschidă calea pentru o economie globală circulară. Semnatarii și-au asumat o serie de obiective clare ce urmează a fi revizuite la fiecare 18 luni. Trei dintre cele mai importante obiective se referă la reciclarea în proporție de 100% a ambalajelor din plastic, recircularea materialului plastic produs și eliminarea ambalajelor inutile. Organizațiile care au semnat angajamentul vor publica date anuale cu privire la progresele înregistrate, pentru a ajuta la impulsionarea și asigurarea transparenței.

Printre semnatari se numără companii de renume precum Danone, H&M Group, L'Oréal, Mars Inc., PepsiCo, The Coca-Cola Company, Unilever, Carrefour, Nestle, Diageo, Kellogg, M&S și Target Corporation, Amcor, Novamont, Veolia, UPM Raflatac, Constantia Flexibles, H.B. Fuller, Henkel, HP Inc, Flexible Packaging Europe și Mondi.

Noua inițiativă globală de reducere a volumului deșeurilor din plastic este susținută și de Fondul Mondial pentru Natură (WWF - World Wide Fund for Nature), Forumul Economic Mondial (World Economic Forum) și Forumul Bunurilor de Consum (The Consumer Goods Forum).

 

 

"Suntem cu toții conștienți de impactul pe care îl are gestionarea defectuoasă a deșeurilor asupra oceanelor și a mediului înconjurător. Plasticul nu ar trebui să devină niciodată un produs rezidual, ci să-și păstreze valoarea economică. Trebuie să profităm de această ocazie pentru a face o schimbare pozitivă nu doar pentru lumea în care trăim astăzi, ci și pentru generațiile viitoare", a declarat Peter Oswald, Director Executiv, Mondi.

"Angajamentul global al noii economii în domeniul plasticului este doar un pas spre ceea ce va fi o călătorie plină de provocări, dar care poate aduce beneficii imense pentru societate, economie și mediu. Întreprinderi, guverne și diverse organizații din întreaga lume și-au unit forțele pentru a crea o economie globală circulară în care plasticul nu devine niciodată deșeu sau factor poluant", a adăugat Dame Ellen MacArthur, fondatoarea Fundației Ellen MacArthur.

 

Inapoi