AMI – cel mai mare muzeu al tiparului din Europa

vizualizari: 174
03 Oct 2018

Atelier Musée de l'Imprimerie (Atelierul Muzeu al Tiparului) a fost fondat la inițiativa lui Jean-Paul Maury, directorul general al Imprimeriilor Maury, proprietarul proiectului, al clădirii și exponatelor fiind Asociația Artegraf.

AMI este cel mai mare muzeu din Europa dedicat industriei tiparului. Locat în Malesherbes, o comună în departamentul Loiret din centrul Franței, muzeul proaspăt inaugurat în septembrie se întinde pe o suprafață de 5000 de metri pătrați și adăpostește nu mai puțin de 1000 de exponate.

Printre obiectele prezentate publicului se numără și cele care fac parte din colecția privată a lui Serge Pozzoli, un director de tipografie devenit celebru datorită pasiunii sale pentru mașinile de tipar și pentru automobile. Colecția sa a fost achiziționată de Asociația Artegraf cu sprijinul lui Jean-Paul Maury acum 20 de ani.

În cadrul muzeului există un atelier pentru manufacturarea produselor din hârtie și carton, dar și secții pentru activitățile legate de culegătorie, imprimare și finisare. De asemenea se vor face demonstrații cu mașini de tipărit monotip sau linotip, deoarece toate mașinile expuse sunt funcționale.

AMI include în plus o bibliotecă și o zonă destinată studenților la arte grafice care sunt implicați în proiecte creative sau de cercetare.

 

 

 

 

 

Inapoi