VISual COMMunication Engineering

vizualizari: 187
18 Oct 2018

  

 

 

" Scopul sistemelor de uscare UV LED este să substituie clasicul procedeu cu lămpi de mercur. Avantajele sunt considerabile: consumă cu 10% până la 20% mai puțină energie, iar durata medie de viață a lămpii este de peste 30000 de ore."

Daniele Proietti Orzella, Manager, VIS.COM.E

 

 

La târgul internațional Print4All de anul acesta - 29 mai - 1 iunie, Milano - tehnologia nouă a fost în centrul atenției, alături de oportunitățile de dezvoltare a afacerii - o reflecție asupra viitorului pieței în căutarea ideilor, inovării și a noilor sinergii, unde expozanții au avut ocazia să prezinte soluții de producție, iar vizitatorii și-au putut forma o imagine de ansamblu asupra tehnologiilor disponibile în toate segmentele industriei de print.

Despre noi tehnologii - mai exact tehnologiile de uscare UV LED - am avut ocazia să aflăm mai multe la standul firmei VIS.COM.E prin amabilitatea lui Daniele Proietti Orzella, manager la această firmă

 

 

VIS.COM.E este o companie italiană specializată în cercetarea și dezvoltarea de sisteme complete de uscare a cernelurilor și adezivilor prin lămpi UV LED pentru sectorul comunicării vizuale, având o orientare de tip business-to-business și fiind capabilă să ofere soluții personalizate tuturor clienților. Cu o experiență de 30 de ani, și-au început activitatea în domeniul serigrafiei. Ulterior au dezvoltat tehnologii și pentru offset și flexografie.

VIS.COM.E nu are dealer în România, însă are propria sa filială în Oradea. " Firma din România se numește Led Tekno System. A fost ales orașul Oradea ca locație pentru că este mai potrivit din punct de vedere strategic, oferă condiții foarte bune, având și aeroport internațional. De asemenea sunt și foarte mulți absolvenți ai facultății din Cluj extrem de bine pregătiți pe partea de electronică. Tocmai de aceea am ales să dezvoltăm anumite componente electronice în România", a declarat Daniele Proietti în cadrul interviului.

Produsele lor se diferențiază prin calitate și prin gradul ridicat de customizare. Ei nu comercializează doar produse standard din stoc, ci pot modifica sistemele la cererea clientului.

" Scopul sistemelor de uscare UV LED este să substituie clasicul procedeu cu lămpi de mercur. Avantajele sunt considerabile: consumă cu 10% până la 20% mai puțină energie, iar durata medie de viață a lămpii este de peste 30 000 de ore. În plus, puterea lămpii este constantă pe toată durata de funcționare și emite o lumină rece, neprovocând un stres suplimentar materialelor pe care se face imprimarea, în condițiile în care lampa cu mercur ajunge la o temperatură pe material de peste 70°C. De asemenea nivelul de radiație este scăzut, oferind siguranță la locul de muncă. Nu necesită timp lung de pornire și răcire în comparație cu lămpile cu mercur, iar instalarea este mult mai simplă. Nu în ultimul rând, costurile de întreținere sunt practic absente", a adăugat Proietti.

 

 

Unitate de uscare cu lămpi UV LED

 


Ca noutate au proiectat și produs așa-numitul COB (Chip On Board), un microprocesor care permite controlul total și constant al LED-urilor, precum și transmiterea în timp real a informațiilor despre starea temperaturii și a tensiunii curentului electric, fiind prevăzut cu un sistem de siguranță care întrerupe circuitul în caz de anomalie. Întregul sistem este gestionat de un soft care permite controlul total al mașinii.

De asemenea, tot ei produc un sistem inovator de răcire cu tehnologie nouă, care funcționează fără gaze refrigerente. Sistemele au un randament excelent, astfel încât caracteristicile legate de puterea și durabilitatea LED-urilor UV sunt optimizate.

" VIS.COM.E folosește componente fiabile de înaltă calitate, proiectate pentru a dura în timp, fiind în conformitate cu cele mai riguroase standarde industriale. Astfel putem satisface oricare dintre cerințele clienților și garanta asistență pe termen lung, fără a trebui să depindem de furnizori externi", a afirmat Daniele Proietti în încheierea interviului.

www.viscome.it

 

De Bogdan Mihăilescu

Inapoi