Soluţii versatile de prelucrare cu laser

vizualizari: 185
19 Sep 2018

 

Tehnologia clasică de producţie a ambalajelor este un proces de lungă durată, cu numeroase etape ce trebuie parcurse până la obţinerea produsului finit, iar procedeul mecanic de perforare poate compromite ambalajul. Însă ciclul de producţie poate fi optimizat prin integrarea sistemelor de prelucrare cu laser dezvoltate de LasX, o companie din Minneapolis – statul Minnesota, SUA - care de 19 ani furnizează această tehnologie versatilă şi în alte industrii, precum cea electronică, medicală, textilă, aerospaţială, cosmetică, cea de automotive şi de etichete. Pe lângă faptul că pot prelucra o selecţie variată de materiale, sistemele cu laser sunt eficiente în ceea ce priveşte costurile pe care le implică producţia, atât pentru volumele mari de lucru cât şi pentru cele mai reduse

 


Încă din 1998, LasX furnizează sisteme laser performante pentru procesarea materialelor, fie că este vorba despre hârtie, plastic, textile sau laminate. Compania a fost fondată în oraşul american Minneapolis din statul Minnesota, iar anul trecut au deschis o reprezentanţă şi în Germania, care se va ocupa de vânzări şi mentenanţă. Sunt aproximativ 100 de angajaţi şi au în echipă 40 de ingineri. Au instalat deja sute de sisteme în întreaga lume, acestea fiind utilizate în industria de ambalaje flexibile, cosmetice, etichete, automotive, electronică, arte grafice, medicală, aerospaţială şi textilă. Sistemele de prelucrare cu laser sunt proiectate pentru procesarea prin tăiere, gravare, perforare şi ablaţie a tuturor tipurilor de materiale. Colaborează în permanenţă cu clienţii pentru a dezvolta soluţii care să corespundă cerinţelor acestora.

Sistemele cu laser produse de LasX pot fi integrate în cadrul liniilor de producţie cu flux de lucru digital şi sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, atât pentru producţia de serie mare cât şi pentru cea de serie mică.

Una dintre aplicaţiile cărora se adresează laserele este reprezentată de segmentul ambalajelor flexibile, în special celor pentru alimente perisabile. În acest caz, laser-ul vaporizează folia flexibilă şi creează micro-perforaţii uniforme, spre deosebire de procedeul mecanic de perforare care poate compromite ambalajul.

Domeniul artelor grafice este o altă aplicaţie, cu o selecţie vastă de materiale - hârtie, poliester, acril, hârtie velină, lemn, textile – din care se confecţionează cutii de cadouri, invitaţii, articole de papetărie, felicitări, materiale promoţionale.

De asemenea, prin intermediul prelucrării cu laser pot fi create şabloane din plastic, cu segmente netede şi conturate.

Şi aplicaţiile industriale pot beneficia de tehnologia cu laser, deoarece se pot prelucra cu uşurinţă materiale adezive şi abrazive precum poliester, polipropilenă, policarbonat, folie conductoare, Teflon, spumă poliuretanică sau plută.

O altă aplicaţie este producţia de dispozitive microfluidice, utilizate în sectorul farmaceutic şi cel medical.

Una dintre soluţiile pentru sectoarele de ambalaje flexibile şi produsele din carton pliabil este Cartons-In-Minutes, o linie digitală de producţie. Cei implicaţi în industrie ştiu că realizarea ambalajelor din carton pliabil este un proces de lungă durată şi implică numeroşi paşi, de la pregătirea filmelor, a plăcilor şi a maşinii de imprimare până la etapa de ştanţare, tăiere, finisare şi livrare către client. Totul poate să dureze câteva zile sau chiar săptămâni. Aici intervine tehnologia patentată LaserSharp®, care optimizează procesul de producţie şi permite obţinerea produsului finit în doar câteva minute. Se poate prelucra atât substratul în coală cât şi cel în rolă, cu o grosime de până la 0,60 mm. Pe fiecare coală se imprimă un cod de bare, care îi transmite sistemului laser coordonatele de prelucrare. Surplusul de material este îndepărtat de un dispozitiv automat, care plasează apoi produsele pe banda ce le transportă către linia de conversie. Sistemul este dotat cu tuburi laser CO2 care au o durată de viaţă de până la 20 000 de ore şi o putere de 400 W sau 1000 W. De asemenea, poate fi configurat cu până la 3 module laser, iar zona de procesare este de 300x300 mm sau 500x500 mm.

Cea de-a doua soluţie este FM şi reprezintă o platformă de procesare cu laser pentru formatele de mari dimensiuni, care poate lucra în linie cu maşini de tăiere şi rebobinare, fiind destinată producţiei de ambalaje flexibile şi putând fi configurată cu până la 6 module laser. Este dotată cu sistem de montare cu şină dublă şi tuburi laser CO2 cu o durată de viaţă de până la 20 000 de ore şi o putere de 40 W, 70 W, 100 W sau 200 W, iar viteza de lucru poate ajunge până la 300 m/min.

LasX lucrează deja cu clienţi din două sectoare de activitate din Europa, respectiv industria electronică şi sectorul ambalajelor flexibile.
Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.lasx.com


De Bogdan Mihăilescu

Inapoi