Două standuri AFP - la TEXTILE TECHNOLOGY SHOW și BIFE-SIM

vizualizari: 206
01 Oct 2018

 

Complexul expozițional Romexpo și-a deschis în această toamnă porțile pentru a-i primi pe vizitatorii primei ediții a expoziției dedicate tehnologiilor pentru industria textilă din Europa de Sud Est, organizată de EUROEXPO Fairs și susținută de „Dialog textil”, expoziție în cadrul căreia am participat și noi, Afaceri Poligrafice, în calitate de expozanți.

 

 

Organizat în perioada 13-15 septembrie în Pavilionul Central, târgul a înregistrat prezența unui număr considerabil de vizitatori specialiști - aproximativ 2000 de producători, oameni de afaceri, furnizori și designeri din industria textilă.

Pe parcursul celor 3 zile, publicul a putut asista la demonstrații efectuate pe cele mai recente și performante echipamente, dotate cu tehnologii de ultimă generație, iar specialiștii companiilor expozante autohtone dar și străine au oferit celor interesați consultanță gratuită. Toate aceste aspecte, cumulate cu numărul mare de contracte încheiate la fața locului, au transformat TEXTILE TECHNOLOGY SHOW în evenimentul anului pentru industria de profil.

 

 

Prima ediție a acestei expoziții a înglobat și două conferințe foarte interesante și instructive la care au participat peste 250 de persoane. La prima conferință, TEXTILE TRENDS CONFERENCE, s-au dezbătut tendințele și oportunitățile industriei textile, iar participanții au avut ocazia de a se întâlni cu designeri, președinți de asociații, lideri din industria textilă, furnizori și distribuitori de echipamente. La cea de a doua conferință, FASHION CONNECT, s-au discutat topicuri foarte actuale cum ar fi problema resursei umane, viitorul industriei textile în contextul crizei forței de muncă sau impactul erei digitale asupra pregătirii forței de muncă.

Tot în cadrul expoziției a avut loc și un maraton de workshop-uri susținute de Atelierele ILBAH și anume: Inițiere în tainele croitoriei, Totul despre broderie, Men’s Tailoring – Live Demonstration, Tipare de croitorie – BURDA, Descoperă drapajul de modă și Lecție de desen/crochiul, workshop-uri care au prezentat un foarte mare interes pentru cursanți – viitorii antreprenori.

Un alt eveniment la care revista Afaceri Poligrafice a participant în calitate de expozant și care a coincis cu TEXTILE TECHNOLOGY SHOW a fost BIFE-SIM, organizat de Romexpo în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România ( APMR) în perioada 12-16 septembrie, în pavilioanele B1 și B2.

 

Mihai Daraban, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României

Aurica Sereny, Președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România

Ștefan Radu-Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 


Ediția din acest an a expoziției de mobilă a înregistrat un număr de vizitatori fără precedent. Conform organizatorilor, peste 14000 de vizitatori au trecut pragul celor două pavilioane unde specialiști în domeniul mobilei, producători, importatori, distribuitori, decoratori, arhitecți și designeri au oferit, pe toată perioada desfășurării târgului, sfaturi și idei pentru ca vizitatorii să găsească cele mai bune soluții.

Târgul BIFE-SIM de anul acesta a inclus șase saloane tematice: clasic, design, confort, bucătării, decorațiuni și corpuri de iluminat și echipamente, mașini, utilaje, materii prime și accesorii.

Și în cadrul acestui târg a avut loc o conferință cu tema SMART INDUSTRIES FOR A SMART CITY în Sala Titulescu, Pavilion B3, Romexpo, unde participanții au avut ocazia să urmărească prezentările a zece speakeri cu o vastă experiență în domeniu.

Cele două expoziții le-au oferit vizitatorilor oportunitatea de a intra în contact cu specialiști din cele două segmente de industrie – industria textilă și industria mobilei – și de a afla, prin intermediul demonstrațiilor live și a mostrelor puse la dispoziția lor de către companiile expozante, care sunt ofertele existente pe piață și încotro se îndreaptă inovațiile în materie de tehnologie.

Și pentru că Afaceri Poligrafice a participat la ambele evenimente în calitate de expozant, reporterii au discutat cu o parte dintre profesioniștii din aceste două industrii. În urma acestor discuții a rezultat o serie de articole pe care le vom prezenta în paginile revistei noastre, prin intermediul cărora veți putea afla cum procedează companiile de top pentru a veni în întâmpinarea cerințelor care apar pe piață, dar și care sunt noutățile pe care le pregătesc acestea clienților deja existenți și prospecților.

De Bogdan Mihăilescu

 

Inapoi